dinsdag 20 maart 2012

HET ZESDE BEZOEKT HET BOTERBEDRIJF.

Op plattelandsklas doen we niet alleen aan sport maar bezoeken we hele, lekkere, schattige, kleine bedrijven. We reden er naartoe met de fiets en bewonderden het mooie landschap.
Een daarvan was het melkveebedrijf. Daar toonde de boerin ons hoe ze boter maakte. We leerden ook dat er 21 liter melk nodig is om 1 kg boter te maken. Enkele kinderen van de klas mochten de boter kloppen = in vorm brengen. Naast boter maakt de boerin en haar zoon ook nog allerlei lekkernijen o.a. platte kaas, chocomousse, ijs, rijstpap, yoghurt...
We proefden een toastje met lekkere boter en de boerin verraste ons allen met een bekertje yoghurt. Lekker !!!
Meaza, Emma, Soetkin, Margot .









DE EERSTE PAARDRIJLES VAN KLAS 6
's Namiddags hebben 6 kinderen van onze klas paard gereden. We hebben geleerd hoe je een paard moet op-en afzadelen. Ulrike is onze monitrice. Ze leert het ons allemaal. We leerden o.a. hoe we moeten opstijgen, stappen, stoppen en starten. Het was een leerrijke, aangename en leuke namiddag.
Jana, Sarah en Amber














DE EERSTE ZEILLES VAN KLAS ZES.
De coole monitoren Wouter en Steven zijn deze keer onze monitoren. We mochten na een beetje theorie onze eigen boot optuigen. En ... dan was het zover, we mochten op het water. We mochten met onze boot van de ene boei naar de andere varen. Rond half vijf moesten we naar de kant varen en onze boot aftuigen.
We konden het toch niet laten om ons nat te maken.
Het was zalig!!!
Jonathan, Ruben, Arthur, Basiel.







 


1 opmerking: