woensdag 21 maart 2012

ZESDE KLAS/ JOEPI ZEILEN MAAR ... ER WAS GEEN WIND!
Vanmorgen trokken we ons zeilpak en zwemvest aan. We leerden de verschillende zeilkoersen. Daarna moesten we alleen onze boot optuigen. Natuurlijk werd alles gecontroleerd door de monitoren. Vanaf de dijk moesten  we om ter vlugst naar onze boot lopen en vertrekken. We zeilden naar de andere kant van de kreek. Maar toen viel de wind .... en dan . Zelf blazen dat hielp niet. Dus moesten we ons zeil neerleggen en onze giek als peddel gebruiken. Dat was zware arbeid. De eerste twee die aankwamen , mochten  mee met de speedboot, gelukzakken. Daarna hebben we nog wat gespeeld in het water.
Hannes en Antoine







ZESDE KLAS: HOP PAARDJE HOP. 
Joepie, paardrijden. Eerst mochten we de paarden poetsen. We hebben daarvoor veel gereedschap nodig. De roskam, harde borstel, zachte borstel, manenkam, spons en hoevenkrabber. Het opzadelen ging al iets gemakkelijker dan de vorige dag. We mochten rijden op de buitenpiste. Eerst deden we enkele gymnastiekoefeningen op het paard. Daarna stapten we en dan leerden we draven. In het begin gaf dit ons een raar gevoel. Op het einde hielden we een klein wedstrijdje. Amber V. heeft gewonnen. Spijtig maar om 12 uur moesten de paarden terug naar de stal.
Natalia en Amber V.












ZESDE KLAS: ZON, FIETS, NATUUR!
Gids Annemie kwam ons halen voor een streekverkenning door de polders. We fietsten langs allerlei kleine weggetjes. We stopten aan de Roeselarekreek. De gids vertelde ons de geschiedenis van de Roeselarekreek. Daar zagen we ook een bruine kiekendief. Aan het Leopoldskanaal stopten we even en daar zagen we een kunstwerk namelijk 'DE ZON' , ze vertelde over populieren en draineerbuizen. Die zorgen ervoor dat het land droog wordt. Bij de laatste halte vertelde ze over de specialiteit van de streek , de paling. Het was een boeiende natuurfietstocht.
Laurens en Tim















2 opmerkingen:

  1. zeil je voor het eerst, dan maak je een flater,
    trek het je niet aan, ' t zijn zorgen voor later....

    gr
    inge

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hopelijk hebben jullie vandaag wat meer wind gehad. Wij zijn pas terug in Belgiƫ dus zijn super benieuwd. De blog ziet er alvast veel belovend uit!! Dikke proficiat aan de juffen en meester! Gr mama van Laurens en Guillaume.

    BeantwoordenVerwijderen